Nieuwe kuusepaol

Ontwerp nieuwe kuusepaol

Het ontwerp van de nieuwe kuusepaol is van kunstenares Marion Coolen uit Liempde. Marion bedacht een driehoekige betonnen paalvorm met plateau’s van keramiek voor de kuus-varken en kuus-koe beeltenissen en bekleed met grint. Het plateau met de kuus-varken beeltenis is zichtbaar vanaf de Liempdse kant en het kuus-koe plateau vanaf de Oirschotse kant. Bovenop de afgeschuinde paal een metalen plaat met de bijbehorende tekst.

Bouw – vrijwilligers

De bekisting van de betonnen paal werd vakkundig gemaakt door Driek Termeer. Jos van Baast was “chef-beton” bij het beton storten en zorgde ook voor het vervoer naar Herberg De Vrolijke Jager. Bij de plaatsing was de hulp van Jos Traa met zijn loader zeer welkom.

Bekisting
Beton draaien
Vervoer
Plaatsing

Subsidienten

De volgende subsidienten hebben de plaatsing van de paal mogelijk gemaakt:

Landschapsfonds Groene Woud

Van den Anker-Slijters Stichting

Stichting tot behoud van cultuur historisch erfgoed Liempde

"Onthulling 26 maart 2022"

De onthulling van de vernieuwde Kuusepaol zaterdag 26 maart 2022 was een groot succes! Bij Herberg De Vrolijke Jager werd op de grens van Oirschot en Liempde de vernieuwde grenspaal onthult door Prins Robert d’n Urste van Ploegersland en de wethouders van Oirschot en Liempde. In het bijzijn van Wim Daniëls, de Ploegers, de Kromploegers en vele andere werd enthousiast gereageerd op de nieuwe grenspaal.